Activiteiten

Activiteiten

SOCIALE EVENEMENTEN

Survival Guide: First week of Global Law - Board VI
Date: 28th of August 2021

Voor eerstejaars studenten is het vaak lastig om te navigeren door hun nieuwe studie en leefomgeving. Daarom organiseerde de kamer het Survival Guide evenement, waar eerstejaars studenten waren voorzien van tips en tricks met betrekking tot problemen waar elke Global Law student tegenaan loopt. Bijvoorbeeld: hoe moet je je eerste opdracht aanpakken, hoe MyTimetable werkt, waar je het beste accommodatie kan vinden en veel meer!

Welcome Potluck Picnic - Board VI
Date: 9th of September 2021

Veel Global Law studenten zijn ver van huis, zonder hun familie en vrienden. Door deze picknick konden nieuwe studenten hun medestudenten ontmoeten, nieuwe vrienden maken en elkaars culturen leren kennen. Leuke spelletjes werden gespeeld, lekker eten en drinken werd met elkaar gedeeld en nieuwe vriendschappen werden gevormd!

International Lunch - Board VI
Date: 22nd of November 2021

In samenwerking met studenten partij Vrijspraak, ESN Tilburg, SAM, E-Law en Front heeft Magister JFT | Global Law de jaarlijkse Internationale Lunch georganiseerd! Naast het genieten van een geweldige lunch, hebben internationale en internationaal georiënteerde studenten hun feedback gegeven over de faculteit en haar onderwijs. Internationalisering is een van de belangrijkste punten van onze kamer, daarom streven wij eraan altijd up-to-date te blijven met de wensen en behoefte van onze studenten. De internationale lunch is een van de manieren om dat te bereiken.

Disco Valentines Cantus - Introduction Committee x Magister JFT | Juribes
Date: 17th of February 2022

Een legendarische Cantus, georganiseerd in samenwerking met de
activiteitencommissie van Magister JFT | Juribes. Deze geweldige Cantus stond in het teken
van liefde, bier drinken en de beste liedjes zingen! Alle deelnemers werden gevraagd om in
hun beste disco-outfit te kleden om te genieten van de eerste cantus na de lockdown. Zoals
je op de foto's kunt zien was het een groot succes!

FORMELE EVENEMENTEN

Change of Boards (OM 1) and Constitution Drink - Board VI
Date: 23rd of September 2021

Tijdens de eerste Open Vergadering van het jaar vond de Wissel van Besturen plaats, het zesde bestuur der Magister JFT | Global Law werd geïnstalleerd. Na de formaliteiten vond de constitutieborrel plaats waar iedereen het zesde bestuur kon feliciteren
en het vijfde bestuur kon bedanken.

Guest Lecture by Dr. Michael Leach - Board VI
Date: 28th of October 2021

Dr. Michael Leach, een docent aan de Universiteit van Tilburg en een Canadese advocaat, was uitgenodigd om een gastlezing te geven over zijn PhD onderzoek, namelijk de Rechtsstaat rondom internationale ontwikkelingen. Na een informatieve presentatie werden studenten uitgenodigd om vragen te stellen, waardoor een interactieve discussie ontstond onder de studenten en met Dr. Leach. Vanwege de informatieve en interactieve aard van het evenement waren studenten zeer tevreden over de lezing, en was het dus een educatieve en prettige avond.

Human Rights Guest Lecture by Liesbeth Unger - Human Rights Committee
Date: 15th of November 2021

Een gastlezing was georganiseerd met de internationale advocaat, Liesbeth Unger, die gespecialiseerd is in het advies geven aan ondernemingen, overheden en NGO's rondom de bescherming van mensenrechten in relatie met bedrijven. Ze heeft ook op dit moment haar eigen adviesbureau, genaamd Human Rights@Work. Vanwege het coronavirus werd het evenement volledig online via Zoom gehouden. Ondanks deze online structuur werd het publiek erg betrokken in de lezing vanwege de interactieve elementen die aanwezig waren, zoals een quiz.

AlumNight - Career Committee
Date: 23rd of November 2021

AlumNight was een avond waar alumni, professoren, andere geïnteresseerden en Global Law studenten bij elkaar gebracht werden. Het doel was om te leren van de ervaringen van alumni en van professoren, en om alle deelnemers een mogelijkheid te geven om te netwerken met elkaar. Het evenement werd online via Zoom gehouden, waarbij vier alumni samen een groep van sprekers vormden. In het eerste gedeelte van de avond werden er discussies gehouden met de sprekers in de vorm van uitspraken die werden besproken. Alle aanwezigen konden dus hier hun mening over geven, waaruit een discussie ontstond. In het tweede gedeelte van de avond was er een Q&A sessie waar alle deelnemers vragen konden stellen aan de alumni sprekers of aan andere deelnemers.

Study Clinics - Academic Committee
Date: 25th of November 2021

Het doel van dit evenement was om Global Law studenten te helpen met hun voorbereiding voor de tentamens. Twee study clinics werden tegelijkertijd gehouden; een voor de eerstejaarsstudenten voor het vak History of International Law en een voor tweedejaarsstudenten voor het vak Corporate Law. De belangrijkste onderwerpen van deze vakken werden uitgelegd en besproken in de vorm van een interactieve online presentatie waarbij studenten tussendoor ook de mogelijkheid kregen om vragen te stellen.

Open Meeting 2 - Board VI
Date: 9th of February 2022

Tijdens de Tweede Openbare Vergadering van Global Law 2021-2022 keek het bestuur terug naar het afgelopen halve jaar. De activiteiten van zowel het verleden als de toekomstige activiteiten werden besproken, het financiële overzicht van het afgelopen halve jaar werd gepresenteerd, en een aantal aankondigingen werden gemaakt. Verder werd er een input sessie gehouden om feedback te verzamelen van actieve leden zodat het bestuur weet op welke punten ze kunnen verbeteren.

Master’s Night - Career Committee
Date: 16th of February 2022

Masters Night wordt elk jaar georganiseerd door de Carrière Commissie. Het doel is om huidige Global Law studenten te helpen zich te oriënteren op welke Masters Tilburg University aanbiedt. Dit jaar waren er studenten van onder andere Law and Tech, International Business Taxation en Public Governance om presentaties te houden over hun studies en alle vragen te beantwoorden.

International Moot Court - Academic Committee x Magister JFT | DiCiT
Date: 17th of February 2022

Dit evenement was in samenwerking met de Nederlandse pleitvereniging DiCiT van Magister JFT. Het evenement was daardoor toegankelijk voor zowel rechtsgeleerdheid als Global Law studenten. Bij een moot court pakken studenten de taak van juristen op waarbij iedereen in teams samenwerkt. Elk team werd aangemoedigd om hun eigen argumentatie te vormen ter verdediging van hun partij voor de rechters waarna deze feedback gaven aan de teams. De deelnemers waren dus in staat hun pleitvaardigheid te verbeteren en om te oefenen met de formaliteiten van een rechtbank. Al met al was het een geweldige praktijkervaring voor iedereen!

 • Magister Hoodies

  nog bezig tot 30 december

  Bekijken
  • Goodies
 • Magister JFT Beanies

  nog bezig tot 30 januari

  Bekijken
  • Goodies
 • Visit to the Embassy of Malta

  29 april 15:00 tot 16:30 uur

  The Hague

  Bekijken
  • Global Law
  • Career
 • Dine & Discuss

  30 april 18:00 tot 22:30 uur

  T-Huis Spoorpark

  Bekijken
  • Juribes
 • Vrijspraak's Antarticantus

  01 mei 19:00 tot 22:30 uur

  Vrienden van Tilburg

  Bekijken
  • Social
  • Vrijspraak
 • Neurotechnologie in het Strafrecht

  02 mei 19:00 tot 21:00 uur

  Cube 15

  Bekijken
  • Magister JFT Central
  • Study

Partners